Jadłospis diety adhd

1 Lu

Jeśli chodzi o źródła EPA i DHA są ryby i owoce morza z najlepszych źródeł, z tłustych ryb, suche, jak łosoś, pstrąg makrela, sardynki, śledzie i sardele, jest szczególnie bogata. Świeży tuńczyk jest klasyfikowany jako
Autyzm autyzm lub zaburzeń autystycznych (ASD) jest ciężkim zaburzeniem rozwojowym charakteryzują głębokie deficyty języka, komunikacji, socjalizacji i odporność na nauki.
Auto-odpowiedzi immunologicznej, z udziałem układu odpornościowego, które atakują w osobie własnych tkanek wyników.
Kwas benzoesowy typu konserwujących w żywności przetworzonej znana przyczyna wrażliwości pokarmowej u niektórych osób, po dodaniu do diety.
To karnityna jest substancją naturalnie występującą, który jest wymagany do utleniania kwasów tłuszczowych, a ich brak znanych mieć znaczący negatywny wpływ na ośrodkowy układ nerwowy.
Dietetyk-ochrony zdrowia uprawnionych do stopnia lub studia podyplomowe poziomu, który doradza osób na diecie i odżywianiu, jako część strategii leczenia niektórych schorzeń lub zapobieganiu chorobom.
Dysleksja-Nieodłącznym dysfunkcji, która prowadzi na język mózgu, gdzie trudności z czytaniem i pisaniem.
Dyspraksja-zaburzenie rozwoju, który wpływa na ruch i koordynację.
Diet-Eliminacja dieta składająca się z ograniczonej liczby produktów spożywczych, takich jak niskie ryzyko klasyfikowane według wywołujące nadwrażliwość na tych produktach.
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe-rodzaj tłuszczu używane do normalnego funkcjonowania mózgu i ciała i ciała, które nie dadzą się tak, że ich „podstawowe” za pomocą diety i / lub dodatki są wykonane.
Ferrytyna żelaza jest magazynowana w organizmie, głównie w szpiku wątrobę, śledzionę i kości, jak ferrytyny.
Zaburzenia czynnościowe wyczerpany stan osadów jest specjalną odżywką do ryzyka funkcji w mózgu i ciała.

Uwodornione tłuszcze rodzaj tłuszczu w procesie uwodornienia który zamienia płynnych olejów są do stałego tłuszczu. Bio-uwodornienia w przeżuwaczy (np. bydło) oraz niewielkie ilości nasyconych tłuszczów w maśle, produktów mlecznych i mięsa, ale są powszechnie za bezpieczne. Handlowych uwodornienia olejów produkowanych przyniosła duże ilości nasyconych tłuszczów i rozwoju choroby wieńcowej serca i zaburzenia sygnalizacji komórkowej w mózgu w połączeniu.
Peroksydacji lipidów Odnosi się to do chemicznego rozkładu tłuszczów.
Neurotoksyczne-ma konkretną substancję, toksyczne działanie na układ nerwowy.
Szkoda-oksydacyjnego uszkodzenia komórek i tkanek mózgu i ciała, są wysoce reaktywne substancje zwane wolnymi rodnikami występuje.
Wielomocz, nadmierne wydzielanie moczu.

Dodaj komentarz