Przyprawy

20 Kwi

Przyprawy i przyprawy. Jedzenie na Karaibach może być bardzo ostry. Scotch Bonnet, kolorowy pieprz z gorącym smakiem, jest powszechnie stosowany do zup, sałatek, sosów, marynat i. Niektóre inne ważne przyprawy są annato, curry, ziele angielskie, cynamon i imbir. Nasiona annato często są zanurzone w oleju i stosować do zup smak, gulasze i dania z ryb. Proszek curry jest wykonany z wielu świeżo przypraw gruntowych.Curry i gorące sosy, które są używane regularnie w kuchni, sprowadzono na wyspy Indian osadników.

Ziele angielskie, goździki i pieprz nazywany jest w ogórki konserwowe, marynat, zup, gulaszu i używane i jest ważnym składnikiem w drgawkach, metoda gotowania mięsa i drobiu na otwartym ogniu. Do jego smaku mięsa i drobiu, są marynowane w mieszaninie szalotki, czosnek, tymianek, cebula, sok z cytryny, sól i. Przyprawy oraz metoda powolnego gotowania nad ogniem daje mięsu jerk jego charakterystyczny smak.

Źródeł białka. Chociaż ryby i skorupiaki (różowy skorupiaki), mięso kozie, wieprzowina, wołowina, i są wykorzystywane na Karaibach, rośliny strączkowe zapewnić sprawiedliwy udział w podaży białka regionu. Fasola i bób, ciecierzyca, soczewica, czarno-Eyed Peas i inne rośliny strączkowe są wykorzystywane w zup, gulaszu i potraw z ryżu. Akra są pączki z zalanych wspięgi chińskiej, tłuczone, przyprawiona pieprzem, a następnie smaży się, sąd z zachodniej Afryki pochodzenia jest podobny do Bliskiego Wschodu, Falafel. Sancocho jest serdeczny gulasz Karaiby z warzywami, bulw i wykonanych mięsa.

Dodaj komentarz