Składniki mineralne w diecie adhd

7 Lu

enzoesan sodu-rodzaj środka konserwującego w przetworzonej żywności, które mogą powodować wrażliwości pokarmowej u niektórych osób, po dodaniu do diety.
Sodu pirosiarczyn-rodzaj siarczyn konserwantów w żywności przetworzonej znana przyczyna wrażliwości pokarmowej u niektórych osób, po dodaniu do diety.
Typ siarczyn konserwantów w żywności przetworzonej znana przyczyna wrażliwości pokarmowej u niektórych osób, po dodaniu do diety.
Siarki rodzaju środków konserwujących w żywności przetworzonej znana przyczyna wrażliwości pokarmowej u niektórych osób, po dodaniu do diety.
Wanilina syntetyczną wersję smaku waniliowym.
tłuste ryby, ale proces osadzania i prowadzi do znacznej utraty kwasów tłuszczowych więc robić konserw rybnych, zawiera EPA i DHA, Porównywalne białej ryby, suche jak dorsz, plamiak i gładzicy. Niektóre gatunki ryb są dość duże ilości zawierać suchy substancji zanieczyszczających, takich jak rtęć i ołów są znane jako neurotoksyczne, i to jest dla ludzi z ADHD, a wszystkie dzieci do lat 16 z ostrożny, unikaj rekina, marlina i miecznika. DHA można znaleźć również w wątrobie i żółtka jaj, a więc tych produktów powinny być w ocenie diety są przyjmowane regularnie, chyba że brać suplement diety zawiera witaminy A, że chcesz w to, co się nie jeść żywności, wątroby lub pasztet w suchej .

Przeciwutleniacze

Podczas zwiększania spożycia długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (PUFA), EPA i DHA jest suche, jak ryzyko peroksydacji lipidów jest ze względu na działanie szkodliwych wolnych rodników, dymu i zanieczyszczeń, itp.,. Substancji w organizmie zwykle produkuje suche procesy takie jak oddychanie i metabolizm. PUFA są bardzo podatne na atak tych substancji i potrzeba ochrony przeciwutleniaczy, aby uniknąć uszkodzenia i może tym samym wpływają na strukturę błon lipidowych w mózgu i układu nerwowego. Jeśli produkcji wolnych rodników nie są wystarczająco odpowiedział, że powstałe szkody przeciwutleniaczy nazywa mózgu i ciała „stresu oksydacyjnego”.

Suplementy odżywcze antyoksydantów należą witaminy E i selenu, a także suche suche, biologicznie aktywnych substancji, takich jak flawonole, antocyjany i karotenoidów, wysoko kolorowe owoce i warzywa, orzechy, herbaty i czerwonego wina. Witamina E występuje naturalnie w żywności bogatej w PUFA, takie jak oleje i orzechy, a selen znajduje się w ryby, owoce morza, wątroba, jaja, orzechy brazylijskie, grzyby i soczewicę. Jedz zalecane dzienne minimum pięciu porcji owoców i / lub warzyw powinny być odpowiedniej ilości dodatkowych diety antyoksydantami, zwłaszcza gdy szerokiej gamie kolorów i odmian wybranych.

Żelaza w diecie

Niedobór żelaza u dzieci z ADHD jest związana i może ulec pogorszeniu, jeśli niedobór żelaza bez ADHD w porównaniu do grupy kontrolnej. Dolny poziom ferrytyny w surowicy korelują z ciężkimi objawami ADHD i większe deficyty poznawcze.

Dietetyczne źródła żelaza zawierają czerwone mięso, wzbogacone płatki śniadaniowe, rośliny strączkowe i suszone morele i powinien tych produktów regularnie w diecie ADHD. Inne dodatkowe żelaza może być konieczne w przypadkach udowodnionego niedoboru żelaza.

Dodaj komentarz