Opis diety adhd

5 Lu

Tłuszcze mają podstawowe strukturalne i funkcjonalne rolę w mózgu i centralnego układu nerwowego (OUN) i są ważnym czynnikiem w rozwoju ADHD. Te dwa tłuszcze są uważane za szczególnie ważne dla EPA i DHA, nie tylko z powodu ich roli w mózgu i ciała, ale ze względu na względny brak ich w diecie wielu ludzi. EPA jest prekursorem złożonej grupy substancji, zwanej eikozanoidów, które powodują szereg funkcji regulacyjnych w mózgu i ciała. DHA jest ważnym „budulcem” mózgu i neuronalnych błon komórkowych jako suchy i ma głęboki wpływ na sygnalizacji komórkowej. Zarówno EPA i DHA omega-3 kwasów tłuszczowych i może składać się z podstawowych omega-3 kwasy tłuszczowe, kwas alfa-linolenowy (ALA) są wykonane. Jednak ta zmiana może być problematyczne ze względu na czynniki genetyczne i środowiskowe, w tym diety, duże różnice w zdolności jednostki do Konstytucyjny ALA do EPA i DHA powodują zmiany. Czynniki żywieniowe wpływające na tej transformacji i niskie spożycie ALA, wysokie spożycie tłuszczy omega-6, tłuszczów nasyconych, utwardzanego tłuszczu i alkoholu, oprócz witamin i minerałów, niedobór testosteronu i hormonów stresu. Niestety, wielu dietetycznych badań wynika, że ​​typowy nowoczesnej diety, który jest bogaty w omega-6 tłuszcze, tłuszcze nasycone i tłuszcze utwardzone i często mało omega-3 kwasy tłuszczowe i mikroelementy. Nie jest to korzystne gdy chcemy jak schudnąć. Dzieci z ADHD często okazują się niewystarczające w żelazo i cynk oraz fakt, że więcej chłopców niż dziewcząt wpływ mają tendencję do maja są częściowo wyjaśnić negatywny wpływ testosteronu na ten proces.

Dodaj komentarz