Zagrożenia diety ACNT

1 Lu

Naukowcy przyznają, że nie wszystkie węglowodany są złe. Niektóre węglowodany digest wolniej niż inne, co prowadzi do stopniowego wzrostu stężenia cukru we krwi po jedzeniu. Badacze opracowali indeks glikemiczny węglowodanów i innych pokarmów do rangi, po wpływ na poziom cukru we krwi.

Żywności, które są wysokim indeksie glikemicznym: białego pieczywa, białego ryżu, białego ziemniaki, w zależności od tego jak są gotowane piwa, produktów zbożowych, a niektóre produkty z rafinowanego cukru.Żywność z umiarkowanym indeksie glikemicznym są: chleb pełnoziarnisty i makaron, brązowy ryż, słodkie ziemniaki, groszek, wiele owoców (zwłaszcza jeśli jedzone na samo) i jogurt. Wiele z tych pokarmów należy unikać na liście pokarmów w diecie-trądzik.

Niski indeks glikemiczny lub GI niż żywność: żyto, orzechy, rośliny strączkowe, takie jak fasola i soczewica, zielone warzywa, morele i wiśnie. Te produkty można delektować się nie jeden, trądzik gorzej.

Pokarmy, które są bogate w błonnik mają zwykle niższą liczbę indeks glikemiczny, ponieważ włókna trwa dłużej do strawienia. Badania wykazały, że obecność innych środków spożywczych, takich jak tłuszcze, jak oliwa z oliwek, może również powolne trawienie i utrzymać poziom cukru we krwi wzrostowi zbyt szybko. Indeks glikemiczny może być używany w połączeniu z trądzikiem diety, które pomogą zdecydować, które węglowodany można spożywać najmniejszy wpływ na poziom cukru we krwi.

Dodaj komentarz